Lichidare de stoc la Tablouri si Harta Lumii din Lemn, pana la -40% reducere la produsele semnalate 🛒

Sfaturi pentru achizitionarea unei pisicute Scottish Fold

 

Urechiusele indoite, ochii mari, fatuca inocenta, temperamentul frumos si faimosul motan Bossulica fac ca Scottish Fold sa fie una dintre cele mai dorite si iubite rase de pisici din Romania si din intreaga lume.                                                         Pentru ca nu toata lumea isi permite pretul unui crescator autorizat, majoritatea cumpara de la traficantii de animale ("samsari") puiuti cu probleme de sanatate.Atentie! Nu achizitionati pisicute la distanta, online, din targuri sau pet-shopuri si nu cumparati pe premisa ca "astfel salvez animalutul", nu faceti decat sa incurajati comertul si sa se dezvolte industria fabricilor de animale.

Va doriti un Scottish Fold si nu va permiteti pretul unui puiut cu pedigree?
Iata cateva aspecte ce trebuie sa le luati in considerare pentru a preveni imbolnavirea sau pierderea unui puiut din aceasta rasa.


1. Documentati-va foarte bine despre caracteristicile si problemele rasei Scottish Fold.
Atentie! Trebuie sa fiti constienti de riscurile de sanatate ce pot aparea in cazul in care puiul nu provine dintr-o imperechere corecta sau nu este crescut corect.

2. Daca este vorba de un crescator neautorizat, interesati-va foarte bine ce rasa sunt parintii puiului.
Atentie! Atunci cand ambii parinti au in ADN gena fold, puii se pot naste cu malformatii grave.

3. Obligatoriu trebuie sa vedeti in realitate parintii puiului.
Atentie! In Romania, datorita lipsei de informație, se confunda des rasa Scottish Straight cu rasa British Shorthair.

4. Fiind o rasa foarte pretentioasa, parintii puilor trebuie sa fie perfect sanatosi, altfel, daca unul din parinti are probleme de sanatate, acestea se vor transmite imediat la pui.

5. Obligatoriu puiul trebuie să aiba peste varsta de 2 luni, sa fie deparazitat si sa aiba cel putin primul vaccin făcut.

6. Un traficant aduce animalutele de peste hotare la varste de pana in 2 luni, neintarcati, fara pasaport si vaccin. Majoritatea acestora sunt imperecheati gresit (fold cu fold) si nu se cunoaste linia genetica (pot fi imperecheate femelele cu proprii pui sau frati cu surori). Datorita stresului, a parasirii cuibului la o varsta foarte frageda si a conditiilor neadecvate de transport, acesti puiuti au imunitatea scazuta si isi dau sufletelul in primele zile ajunsi la noua familie. In cel mai bun caz puiutii vin la pachet cu parvoviroza, raie sau hiperparazitare.
Atentie! Traficantii odata ce v-au vandut puiul, nu va mai raspund la telefon si neaga orice fel de legatura cu dumneavoastra!

7. Respectati cu strictete schema vaccinelor si acordati mare atentie mancarii pe care o administrati puiului. Multe din marcile cunoscute de mancarica pentru animale le daunează grav sanatatii.

Fie ca este vorba de un cadou, de un partener de joaca pentru copil sau de linistea ta sufleteasca, o pisicuta Scottish Fold are toate caracteristicile sa te faca fericit.

Sigur, daca nu va permiteti un Scottish Fold, va incurajez sa adoptati orice fel de pisicuta. Toate animalutele au nevoie de un camin si o familie iubitoare si va pot oferi la fel de multa iubire ca cele de rasa.

 

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 17:00

0765 588 185 office@bossulica.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!