Lichidare de stoc la Tablouri si Harta Lumii din Lemn, pana la -40% reducere la produsele semnalate 🛒

Alimentația potrivită pentru un animăluț mai fericit

Multe pisicute m-au intrebat de-a lungul timpului cum imi pastrez silueta si cum imi ingrijesc blanita de este asa pufoasa si de calitate. Sunt asaltat de aceste intrebari oriunde ma duc. Raspund de fiecare data si ajut pe fiecare in parte cu sfaturi legate de o alimentatie sanatoasa, cum sa isi ingrijeasca blanita sau ce informatii trebuie sa aiba in vedere atunci cand vor sa aleaga mancarea potrivita.


Pe langa alimentatia careia ii acord timp zilnic si imbunatatiri, trebuie sa tinem cont de metabolismul fiecaruia in parte si gena animalutului. Sunt animalute care mananca mult si nu se ingrasa, sunt animalute care au tendinta de a se ingrasa si daca respira langa mancare. Ca si in cazul oamenilor, nu toate organismele raspund la fel la aceeasi alimentatie.

Cand eram micut, o mica stea in devenire, mi se umplea bolul cu mancare iar eu mancam fix cat sa ma satur. Cea mai mare greseala pentru organismul meu. In decurs de cateva zile am inceput sa capat proportii. Asa ca mancam exact cand mancau si oamenii mei: dimineata, la pranz si seara. Recunosc, mi se mai scapa cate un pliculet sau o recompensa din cand in cand.


La ceva timp, am schimbat sortimentul de mancare uscata. Era buna, imi placea, dar blanita si gherutele mele au avut de suferit. Cum am inceput sa las primele smocuri de par prin casa, cum am si schimbat alimentatia! Fiind o rasa care nu lasa prea mult par in urma, decat in perioadele de naparlire, imediat am inceput sa imi pun semne de intrebare.

Am incercat pentru cateva luni si hrana uscata bogata in cereale. Pe langa faptul ca nu imi potolea deloc pofta de mancare, au avut de suferit sistemul imunitar, articulațiile și igiena dentară.

În momentul în care alegi un sortiment de mâncare potrivită animăluțului tău, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte:

  • Să mențină sănătatea pielii și a blănii;
  • Să controleze greutatea animăluțui;
  • Să păstreze o igienă dentară potrivită;
  • Să conțină vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar;
  • Să întrețină osatura și articulațiile puternice ale animăluțui în timp ce acesta înaintează în vârstă;

Deși pe piața din România există o varietate de hrană pentru animale, foarte puține sortimente pot atinge toate aceste puncte esențiale în formulele lor. De asemenea, se găsesc sortimente de hrană specializate doar în menținerea sănătății pielii și a blănii, în controlarea greutății animăluțului sau în întărirea sistemului imunitar. Ideal ar fi să alegi întotdeauna un sortiment potrivit nevoilor animăluțului tău.

De câteva zile am început să consum BonaCibo Cat Lamb & Rice, care promite să echilibreze balanța în favoarea sănătății pielii și a blănii, să controleze greutatea animăluțului, să întărească sistemul imunitar, osatura și articulațiile și să mențină o igienă dentară potrivită organismului animăluțului.


Hrana este formulată cu un echilibru optim de proteine, grăsimi, carbohidrați și un aport de nutrienți esențiali pentru a oferi energie susținută și o viață sănătoasă.
Procesul de gătire lent, la temperaturi scăzute, păstrează valorile nutritive ale ingredientelor 100% naturale, atent selecționate și riguros controlate.
Digestibilitatea este oferită de un conținut ridicat de carne de cea mai bună calitate, nivelul scăzut de cereale integrale, mannan-oligozaharide ca sursă de prebiotice și extractul de Yucca.

Pe lângă alimentația potrivită, foarte importantă este hidratarea și menținerea condiției fizice. Din primele două luni de viață am băut doar apă bogată în minerale, cam ce consumau și oamenii mei. Condiția fizică o păstrez ușor, tot timpul găsesc ceva de făcut sau un partener de joacă. Nu mai zic de vacanțele prelungite la bunici, unde stau numai în copaci și beau apă direct din izvor.

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 17:00

0765 588 185 office@bossulica.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!